På det seneste... #1

Opskrift: Thai suppe

img_7869

Jeg har efterhånden lavet den her suppe et par gange henover efteråret. Det er lidt blevet en favorit når det er koldt og man har bruge for noget varme i kroppen, for det giver den virkelig.

Det er et miks af opskrifter jeg har fundet på nettet, har bare rettet til efter hvordan vi kan lide den. Som jeg sagde til min veninde som jeg lavede den for i lørdags, så har jeg ikke som sådan nogen præcis fremgangsmåde. Jeg tager det bare hen af vejen. Hvis man kommer kylling i, så skal den jo selvfølgelig bare være kogt færdig.

Ingredienser:

Til 4 personer. 

2 l. vand

2-3 stk hønsebouillon

Kokosmælk

2 hele chili’er

Ingefær (en mellem stor klump)

2 fede hvideløg

1 bundt forårsløg

2 store gulerødder

champignoner (kan undlades) – jeg bruger ca. 10 hele champignoner.

280-400 gr. kylling eller en hel frisk kylling

Fistesovs

Soja

Rødkarrypasta

Nudler (tag hvad man bedst selv kan lide)

Fremgangsmåde:

  1. Kog vandet og opløs bouillon.
  2. Skær ingefær og hvidløg i tern og chili i skiver. Det må gerne være groft. Kommes i vandet med det opløste bouillon.
  3. Lad det trække så lang tid som muligt. Jo længere tid det får, jo mere smag giver det.
    1. Hvis man vil koge en hel kylling, kan den kommes med i her, da den typisk skal have en time til halvanden. Så kan suppen og kyllingen trække smag. 
  4. Si suppen, så der ikke er chili, hvidløg og ingefær rester tilbage.
    1. Hvis der koges med hel kylling: Kyllingen tages op når den er færdig og kødet pilles af benene – kom kødet den i skål for sig selv. Si suppen for rester af kylling, chili, ingefær og hvidløg.
  5. Kom 2 tsk rød karrypasta i og rør rundt til det er opløst.
  6. Tilsæt 2 spsk fiskesovs
  7. Skær kyllingfileterne i tern og kom i suppen. Lad det koge, men ikke på fuld hammer.
  8. Snit grønsagerne; gulerødder, forårs løg og champignoner og kom i suppen.
  9. Kom kokosmælk i og rør rund til det er blandet med suppevandet.
  10. Lad det koge indtil kyllingen er kogt færdig.
  11. Smag til med soya – kan undlades.
    1. Tilsæt kyllingen vi tidligere pillede fra. 
  12. Tilsæt nudler som det sidste inden servering.

 

Det er en ret man nemt kan tilpasse efter smag. Hvis man gerne vil have mere stærk, så tilsæt mere chili og ingefær. Den kan også laves med oksekødsstrimler og hvid hakket hvidkål. Den kan også laves helt uden kød. Der er mange muligheder.

 

Hvordan laver du thai suppe?

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På det seneste... #1